Skip to main content

Wat doet muurtuin voor architecten?

Uw volgende ontwerp gaat alle prijzen winnen (en niet enkel voor duurzaamheid)

Uiteraard biedt u met uw ontwerpen klanten een hogere levenskwaliteit, want dat is het doel van goede architectuur.

Groene muren, binnen en/of buiten, zijn daarbij de ultieme oplossing om de fysieke en mentale gezondheid van de gebruikers nog verder te verbeteren. Het bewijs daarvoor is onomstreden.

Een levende muur is decoratief en biedt dagelijks kijkplezier, maar ook luchtzuivering, temperatuurdaling en biodiversiteit. De cijfers liegen er niet om en tonen de grote impact op alle niveaus.

Een groene muur past in eigentijdse en toekomstgerichte architectuur en is tegelijkertijd betaalbaar en onderhoudsvriendelijk.

Ontdek nog meer voordelen van een groene muur: 10 redenen om een muurtuin te nemen.

Wilt u meer weten over muurtuin voor (grijs)waterzuivering, ontdek dan de  projectwebsite Total Value Wall 

Een muurtuin als bouwschil

Onze muurtuinen functioneren als een volwaardige bouwschil met cruciale bouwtechnische voordelen, zoals betere thermische isolatie, geluidsisolatie, een positieve invloed op de levensduur van de gevel en een lager brandrisico.

Combineer groene muren binnen en buiten naadloos met esthetisch streven, technische noden en materiële opties. Voor prijswinnende ontwerpen en projecten. Gegarandeerd.

Wij tonen u vandaag dat het kan. Groene muren voor nieuwe én bestaande gebouwen. Bekijk onze gerealiseerde projecten voor meer inspiratie.

Grafiek 1: De muurtuin als bouwschil verlaagt de temperatuur van de spouwmuur met ca. 50% (schommelingen zijn dag vs.nachttemperatuur)

Gaat u dit alles aan uw volgende klant bieden?

Een groene muur als toepassing in de architectuur.

groene muur nieuwbouw

Nieuwbouw

Renovatie