Skip to main content

Muurtuin Total Value Wall: De mooiste oplossing voor groen en blauw in de bouw

18 oktober 2023 door Teun Depreeuw
otal Value Wall© combineert de voordelen van groene buitenmuren met een geavanceerd waterzuiveringssysteem ©Bob Reijnders

Foto ©Bob Reijnders

Als bouwheer of projectontwikkelaar bent u vandaag niet meer enkel verantwoordelijk voor de winstgevendheid van projecten. Het moet ook toekomstbestendig zijn; dat wil zeggen duurzaam en milieuvriendelijk. Integratie van groen plus waterzuivering en -hergebruik in uw projecten is daarbij cruciaal. Maar hoe kunt u deze elementen op de meest effectieve manier integreren?

INNOVATIE VAN VLAAMSE BODEM

Total Value Wall© is hiervoor de ideale oplossing. Dit innovatieve concept van Vlaamse bodem – uitgevonden in Antwerpen – zorgt voor duurzaam groen én circulair blauw in de bouw. Dit systeem combineert, als enige ter wereld, de voordelen van groene buitenmuren met een geavanceerd waterzuiveringssysteem. En het kan als eerste in België een brandattest voorleggen voor verticaal groen (meer bepaald in brandreactieklasse B-s2,d2).

MINDER GRIJS, MEER GROEN EN BLAUW

De negatieve gevolgen voor het milieu van bouwen met enkel 'grijs' materiaal, zoals onder andere het hitte-eilandeffect en een verstoorde watercyclus, zijn inmiddels duidelijk. Gelukkig is er vandaag bij overheden en bedrijven meer aandacht voor duurzame projectontwikkeling en maakt de bouwwereld meer en meer gebruik van duurzame en circulaire oplossingen.

WAT IS DE TOTAL VALUE WALL©?

Total Value Wall© is een verticale groene muur (en bouwschil), ontworpen om regenwater op te vangen voor hergebruik. Revolutionair aan dit systeem is echter dat het ook grijs water (en in de toekomst zelfs zwart water!) zuivert. Met andere woorden: een circulaire watervoorziening die aan alle bouwvoorschriften en wetgeving voldoet.

EEN WASLIJST AAN VOORDELEN VOOR U

Total Value Wall© heeft nog veel meer voordelen, zoals verkoeling in de zomer (tot wel 10 graden – bekijk het wetenschappelijk bewijs op www.totalvaluewall.com) en isolatie in de winter. De groene muur draagt bij tot een betere luchtkwaliteit rond uw project, helpt de biodiversiteit te verbeteren, dempt omgevingsgeluid en verbetert de leefbaarheid voor bewoners en gebruikers.
Bovendien is Total Value Wall© een esthetisch element dat de waarde van uw project doet stijgen. Verticaal groen geeft kleur en textuur aan het gebouw en de omgeving. Het doet bovendien dienst als een unieke imagotool voor uw project.
Overtuig uzelf en kom eens een kijkje nemen bij het nieuwe circulaire gebouw van Kamp C. Boek uw privérondleiding met Teun Depreeuw. Meer info onderaan dit artikel.

Afbeelding2RETURN ON INVESTMENT GEGARANDEERD

U vraagt zich nu uiteraard af: wat zijn de kosten van zo'n innovatief systeem? De Total Value Wall© is een investering die zich op middellange termijn al terugbetaalt. Dit door kostenbesparingen op onderhoud, energie en water en waardevermeerdering van uw project.

Kom zelf kijken hoe het werkt

Teun Depreeuw is een van de ondernemers die het innovatieve en volledig circulaire kantoorgebouw van Kamp C ontwierp en bouwde. Zie ook: www.kampc.be

De effectiviteit van de Total Value Wall© heeft Teun Depreeuw in eigen proefopstellingen samen met partners als UGent en PCS, al aangetoond. 'Groen is meetbaar' is het motto van de Antwerpse ondernemer.

Boek uw privérondleiding van het Kamp C project met de uitvinder van de Total Value Wall©, Teun Depreeuw.

Contactinfo Teun Depreeuw:
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gsm: 0495 52 24 62

Version française de l'article: TOTAL VALUE WALL©: LA MEILLEURE SOLUTION POUR LE VERT ET LE BLEU DANS LA CONSTRUCTION

Afbeelding3

 

Meest recent nieuws